Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Θα μας πάρουν τα μέτρα….


Δυστυχώς δεν έχω νέα για τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο. Αν κατάλαβα καλά όποιος πιάνει το όριο θα μπορεί να πάρει μέρος στους επόμενους Πανελλήνιους Αγώνες Eπιβίωσης. Όποιος δεν πιάνει το όριο θα παίρνει τα όρη και τα βουνά. Έχω όμως σίγουρες πληροφορίες από μέσα (o καφετζής τα πιάνει), ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει καταλήξει στα εξής μέτρα:

• Αύξηση των τελών κυκλοφορίας από 10% έως 20% . Τέλη κυκλοφορία θα πληρώνουν εκτός από τα οχήματα και οι πεζοί. Τα μικρά παιδιά που μπουσουλάνε θα δικαιούνται 50% έκπτωση, αρκεί να φέρουν το ειδικό σήμα κολλημένο στο μέτωπο.
• Αύξηση φόρων στα είδη καπνού, καπνοσύριγγες, καπνοσακούλες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, καπνιστή μπριζόλα με πατάτες γιαχνί και καπνιστή γαλοπούλα. Εξαιρούνται οι καπνιστές ρέγγες γιατί αφού θα είμαστε για λύπηση τουλάχιστον να κλαίνε οι ρέγγες για μας.
• Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, εμφιαλωμένο νερό. Τέρμα πια οι φιγούρες με την Πόρσε Καγιέν. Όσοι θέλουν πλέον να κάνουν επίδειξη πλούτου θα κυκλοφορούν στο Κολωνάκι με μια εξάδα νερού παραμάσχαλα.
• Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Μια καλή ιδέα για να γλυτώσετε, είναι να βάλετε ρόδες και ρουλεμάν στο σπίτι σας για να μην θεωρηθεί ακίνητο. Αν ο εφοριακός το αμφισβητήσει πείτε του με στόμφο «κι όμως κινείται».
• Επιβολή φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Τέρμα τα φασόλια, φακές και τα αγκιναροκούκια χωρίς όριο γιατί προκαλούν φυσικά αέρια. Οποιος δεν συμμορφώνεται θα είναι υποχρεωμένος εκτός από το πρόστιμο να βγάλει και κάρτα καυσαερίων.
• Τέλος νομιμοποίησης στις αδήλωτες πισίνες, στις  αδήλωτες καταθέσεις και στις αδήλωτες ιερόδουλες. Οι αδήλωτοι βόθροι δεν θα πληρώσουν τίποτε γιατί προβλέπεται όλοι μας να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται και η περικοπή του επιδόματος γάμου. Όπως καταλαβαίνετε πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου