Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δικηγόρος στην ...ούγια (2)


Η επόμενη κατάκτηση του ποινικολόγου ήταν η Νένα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Δεν έχετε ακούσει που λένε στις ειδήσεις  "ανεύρεση πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων;" Μόνο που η Νένα που βρήκε ο φίλος μας δεν ήταν πτώμα, προς θεού, αλλά σώμα και για την ακρίβεια σωματάρα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Για αυτό το λόγο ο ερωτύλος μας κυκλοφορούσε μαζί της με παπούτσια που είχαν τακούνι δώδεκα πόντους που στην πιάτσα τα λένε "σκαρπίνια Σαρκοζί".
Ο δικηγόρος γνώρισε τη "μούσα" του στον παλιό φίλο του τον Αριστείδη, καθηγητή αρχαιολογίας και ζήτησε τη γνώμη του για αυτή :
 "Φιλάρεσκο θήλυ, ακκιζόμενο, ναρκισσευόμενο στον καθρέπτη, ευπροσήγορο, μειδιόν…" του απάντησε αυτός αλλά δεν πρόλαβε να συνεχίσει γιατί η "μούσα" ρώτησε "τι κουλά είναι αυτά που λέει ο πουρός;" Έτσι ο  Αριστείδης (ο Δίκαιος)όπως και ο συνονόματος του ο αρχαίος δεν βρήκε το δίκιο του….
Στην αρχή του κοινού τους βίου ήταν όλα ρόδινα, μετά έγιναν σκούρα. H "νύφη" ήταν πολυέξοδη και ιδιαίτερα απαιτητική.
- " Ξοδεύεις πολλά"  τόλμησε να της πει μια μέρα, " πρέπει να κάνουμε οικονομία".
- "Aν ήθελες να κάνεις οικονομία να έπαιρνες ηλιακό θερμοσίφωνα και όχι εμένα" του απάντησε η αγαπημένη του. Βλέποντας κάθε μήνα τους λογαριασμούς της συμβίας του, αν και τοξότης γινόταν ταύρος σε υαλοπωλείο. Κρατώντας στα χέρια του μαινόμενος, ένα ακόμη απλήρωτο λογαριασμό της Νένας, για γόβες, μπότες και τουαλέτες πήγε για να τις ζητήσει εξηγήσεις. "Περίμενα να είσαι ιππότης σε αυτά τα θέματα και να μην ασχολείσαι με αυτές τις μικρότητες"του είπε αυτή, φανερά εκνευρισμένη. "Πλήρωναν οι ιππότες όλα αυτά για τις πριγκιπέσες τους;"  τη ρώτησε αυτός εκτός εαυτού. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, την παλιά εποχή οι ιππότες πλήρωναν για μπότες με τη μόνη διαφορά ότι τις φορούσαν οι ίδιοι και ζεσταινόταν και το κοκκαλάκι τους. Εκτός κι αν δεν είχαν να πληρώσουν, οπότε ήταν ιππότες της ελεεινής μορφής….."Δεν σου πληρώνω τίποτα" της δήλωσε κατηγορηματικά. "Ούτε τη δόση για το τζιπάκι;" τον ρώτησε αυτή. "Αυτή τη δόση να καλέσεις τον ιππότη της ασφάλτου να στην πληρώσει" της είπε θυμωμένος και αποχώρησε από την κοινή τους εστία.
Στη συνέχεια η όμορφη νεαρά απαίτησε από το διακεκριμένο ποινικολόγο να τη γνωρίσει στους διάσημους πελάτες του έτσι ώστε να κάνει καριέρα στα media που ήταν και το όνειρο της. "Στα μόνα media που μπορείς να κάνεις καριέρα είναι τα media strom ως δοκιμάστρια στρωμάτων, ξαπλωμένη όλη μέρα", σκέφτηκε αυτός αλλά δεν της το είπε για να μη δυναμιτίσει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν σε έναν από τους συνηθισμένους καυγάδες τους τον αποκάλεσε "κοντό". Και άλλες φορες είχε αφήσει υπονοούμενα για το ύψος του, αλλά αυτός τα προσπερνούσε σαν σταματημένη νταλίκα στην εθνική οδό. Πρώτη φορά όμως τον χαρακτήριζε ευθέως έτσι. Ίσως γιατί εκείνη την ημέρα είχε ξεχάσει να φορέσει τα ψηλοτάκουνα σκαρπίνια του. Είχε πάει για τρέξιμο παρέα με το Γιωργάκη και φορούσε αθλητικά παπούτσια.
Aυτό ήταν, η Νένα έφυγε και τον έκανε να τρέχει και να μην φτάνει. O δικηγόρος μας έμεινε μόνος να τραγουδα "Την είδα την Nενούλα, την είδα 'ψες αργά που εμπήκε στη βαρκούλα να πάει στην ξενιτιά". Η Νένα βέβαια δεν πήγε στην ξενιτιά,ούτε ανθρακωρύχος στο Βέλγιο, μήτε μπήκε στη βαρκούλα αλλά άνοιξε τα πανιά της να βρει κανένα κορόιδο που να έχει περισσότερα και να γκρινιάζει λιγότερο....   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου