Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ώρα για παιχνίδι......


Επιτέλους ξύπνησαν εκεί στο Σύνταγμα. Επειδή η κατάσταση ήταν πολύ πληκτική άρχισαν να παίζουν αγαπημένα παιδικά παιχνίδια. Η αρχή έγινε με τα δυο δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα παιχνίδια, το κρυφτό και το κυνηγητό. Χθες το βράδυ κάποιοι από τους  «αγανακτισμένους» πήραν στο κυνήγι τους βουλευτές που είχαν παρέα τους αστυνομικούς. Οι βουλευτές κατάφεραν και ξέφυγαν αφού είχαν κρυφτεί στον Eθνικό Kήπο και κρατούσαν στο χέρι φακούς.Όλοι μας ξέρουμε ότι το κρυφτό στο σκοτάδι έχει μεγαλύτερη επιτυχία…. Οι αστυνομικοί της βουλής  στο τέλος της βραδιάς είχαν παράπονα γιατί ήθελαν να παίξουν με τους βουλευτές «κλέφτες κι αστυνόμους». Το ποιοι θα έκαναν τους κλεφτες είναι αυτονόητο, αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία.
Βρίσκουμε την  ιδέα, να παίζονται παιδικά αγαπημένα παιχνίδια στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή καταπληκτική. Για το λόγο αυτό προτείνουμε από σήμερα το απόγευμα να ξεκινήσουμε να παίζουμε και τα παρακάτω παιχνίδια:

Σχοινάκι: Δυο «αγανακτισμένοι» γυρίζουν το σκοινάκι και ο βουλευτής πηδάει προσπαθώντας να μην ακουμπήσει το σκοινάκι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ο βουλευτής κουραστεί, οπότε τον δένουν με το σκοινί για τιμωρία.
Μήλα:  είναι παραλλαγή του παραπάνω παιχνιδιού, μόνο που παίζεται με σάπια μήλα (από αυτά που μένουν απούλητα στη λαϊκή).
Aμπάριζα: παιχνίδι ανοιχτού χώρου (όπως η πλατεία Συντάγματος), παίζεται από δύο ομάδες. Στο τέλος οι «αγανακτισμένοι»  βγαίνουν τελευταίοι από την αμπάριζα, φωνάζοντας «παίρνω αμπάριζα και βγαίνω» και ορμάνε για να κυνηγήσουν τους «πατέρες του έθνους» που δεν ξέρουν που να κρυφτούνε.
Δεν περνάς Κυρά Μαρία: Οι διαδηλωτές φτιάχνουν κύκλο πιάνοντας ο ένας το χέρι του άλλου και στη μέση είναι η Μαρία Δραχμανάκη ή εναλλακτικά ο Μανώλης (γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης).
Kουτσό: Παίζεται από δυο άτομα. Ο πρώτος που είναι συνταξιούχος με κουτσουρεμένη σύνταξη ρίχνει μια στρογγυλή πέτρα στην αρχή του κυβερνητικού σχεδίου. Στηριγμένος στο ένα πόδι προσπαθεί να επιβιώσει. Ο άλλος παίχτης που είναι άνεργος με κουτσουρεμένο επίδομα προσπαθεί να δώσει τέλος και να σβήσει τα σχέδια που έφτιαξαν άλλοι για αυτόν. 

Ποντικάκι:
- Ποντικάκι, έβγα έξω.
- Δε θα βγω.
- Έχω ξύλο να σου δώσω.
- Δεν το θέλω.
- Κι αν σε πιάσω;
- Πιάσε με.
«
Aγανακτισμένοι» και βουλευτές με αστυνόμους, κυνηγιούνται. Αυτός που θα πιάσει πρώτος τον άλλο γίνεται ποντικάκι και πάει στη φάκα που είναι στον Κορυδαλλό.

Βουλευτά, Βουλευτά με τα 12 σπαθιά που τα βρήκες τα λεφτά;
 Ένα βουλευτής κάθεται στο παράθυρο της βουλής και οι συγκεντρωμένοι του φωνάζουν:
Βουλευτά, Βουλευτά με τα 12 σπαθιά που τα βρήκες τα λεφτά; Τι δουλειά;
Απαντάει ο βουλευτής
- Τεμπελιά.
 Και οι συγκεντρωμένοι λένε
- Ας αρχίσουμε δουλειά!
Τα
«παιδιά» προσπαθούν να δείξουν με νοήματα και κινήσεις στον βουλευτή, μια δουλειά που αποφάσισαν από πριν, να κάνουν.
Ο βουλευτής  πρέπει να μαντέψει τη δουλειά και να προλάβει να το σκάσει γιατί τη μυρίστηκε τη δουλειά….

Για όσους σαν εμένα έχουν αρθριτικά και δεν μπορούν να παίξουν τα παραπάνω παιχνίδια ούτε καν τη «Μακριά Γαϊδούρα», μπορούμε να καθίσουμε ήσυχα ήσυχα να παίξουμε τον «παππά». Οι αντίπαλοι μας απέναντι είναι μεγάλοι παπατζήδες και ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Υπάρχει και μια παραλλαγή αυτού του παιχνιδιού: Να παίξουμε τον «πρωτόπαπα».
Δηλώστε συμμετοχή τώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου