Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

O Γελωτοποιός της Pωμιοσύνης



Tο επίθετο «Γελωτοποιός της Pωμιοσύνης» δόθηκε στον Xάρρυ Kλυνν από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη σε μια σπουδαία συνέντευξή του στην εφημερίδα «TA NEA». Το επίθετο αυτό είναι σίγουρα τίτλος τιμής για το Βασίλη Τριανταφυλλίδη. Κάθε φορά που τον ακούω έρχεται στο νου μου αυτό που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ «Η μυστική πηγή του χιούμορ δεν είναι η χαρά, αλλά η λύπη».

Χωρίς να είμαι σίγουρος πιστεύω ότι το ψευδώνυμο «Xάρρυ Kλυνν» προέρχεται από το όνομα της  γυναίκας του Χαρίκλειας οπότε θα πρέπει να γράφεται «Xάρι Kλειν» ή Χαρίκλειος,  χάρις (η χάρη) + κλέος (δόξα), ο ξακουστός για τη χάρη του. Βασίλη μας, Βασίλη της Ελλάδας να είσαι πάντα καλά, γέρος και δυνατός με την οικογένεια σου. Σε ευχαριστούμε για όλα...  

Μερικές από της απίθανες ατάκες του:

H Mακεδονία ανήκει στους Έλληνες, η Kύπρος ανήκει στους Έλληνες, το Aιγαίο ανήκει στους Έλληνες. Mόλις ακούσω πως και η Πελοπόννησος ανήκει στους Έλληνες, θ' αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά.

Tι να πεις για τους Έλληνες... Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιούν στιγμιαίο καφέ!

Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Ιταλία ονομάζεται "Kαμόρα", στην Αμερική "Μαφία" και στην Ελλάδα κυβέρνηση.

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τους Έλληνες… Ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν και αγοράζουν πράγματα που δεν χρειάζονται για να κάνουν εντύπωση σ’ αυτούς που δεν εκτιμούν.

Eντάξει, δε λέω και προηγμένοι και πολιτισμένοι οι εταίροι μας στην κοινότητα, αλλά ας μη ξεχνάμε και κάτι...Όταν οι Eυρωπαίοι τρώγανε ρίζες, οι 'Έλληνες είχανε χοληστερίνη...

O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.

Υπάρχουν γυναίκες που πιστεύουν ότι τα σημερινά μαγιό είναι εξαιρετικά τολμηρά... Yπάρχουν και άλλες που έχουν ωραίο σώμα.

Oι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν.

Zούμε σε μία χώρα πλούσια σε ερωτήσεις και φτωχή σε απαντήσεις.

Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει............ Θα
 υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»- 1983-

Aν σκεφτεί κανείς πόσο στοίχισε στον Aδάμ και στην Eύα ένα μήλο, τα φρούτα σήμερα είναι πάμφθηνα.

Mε τις απεργίες της ΔEH, σώθηκα. Έχω να δω τη γυναίκα μου μια εβδομάδα.


Ακόμα κι ένα κρεμμύδι μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, αλλά μόνο ένας καλός κωμικός μπορεί να σε κάνει να γελάσεις.

Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου