Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Pina Colada



Μετά από παράκληση εκατοντάδων αναγνωστών, σας αποκαλύπτουμε τη μοναδική συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μια δροσιστική Πίνα Κολάντα – Pina Colada. Το γνωστό κοκτέιλ είναι το σήμα κατατεθέν της Καραϊβικής και την προτιμούσαν και την προτιμούν διάσημα ονόματα, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Λούις Άρμστρονγκ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Τζάκυ Κένεντι, ο Απόστολος-Αθανάσιος "Άκης" Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Φλωρινιώτης πριν κάνει μεγάλη επιτυχία το ''Ένα ουίσκι με λίγο πάγο και Coca Cola''.
        Μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε την τέλεια Πίνα Κολάντα και απολαύστε την με τη δύση του ηλίου σε ένα στενό στην Ομόνοια αν σας βαστάει.

ΠΡΟΣΟΧΗ

            Το γνωστό κοκτέιλ Πίνα Κολάντα –
Pina Colada δεν έχει καμία σχέση με το εκρηκτικό κοκτέιλ Πείνα και των γονέων – Pina cetongoneon, που μας σερβίρει σε αποκλειστικότητα ο διεθνούς φήμης  μπάρμαν George Pap & Andreou.

Υλικά

  • 50 ml λευκό ρούμι, αν δεν έχετε λευκό βάλτε   Μαύρο κι 'Αραχνο, να ταιριάζει και με το μέλλον μας.
  • Λικέρ καρύδας , αν δεν έχετε βάλτε ''Το πεθαμένο λικέρ'' του Γιάννη Ξανθούλη, μην μας πούνε και αγράμματους.
  • 1 δόση γάλα καρύδας, μην βάλετε την απλήρωτη δόση του στεγαστικού δανείου σας, αυτή δε διαλύεται με τίποτα.
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, αν δεν έχετε ενοχλήστε την όμορφη γειτόνισσα σας, αν η γειτόνισσα δεν βλέπεται, να μένει το βύσσινο.
  • 4 ώριμα κομμάτια ανανά, όταν λέμε ώριμα εννοούμε ώριμα, όχι και σαν τη Μέρκελ.
  • 1 φέτα φρέσκο ανανά, αν δεν έχετε βάλτε τη φέτα τυρί που σας έστειλε η θεία σας η Αποστόλαινα από το χωριό, σιγά τη διαφορά, ποιος θα το καταλάβει.
  • 1 μεζούρα (ποτηράκι/σφηνάκι) των 25ml, αν δεν έχετε πάτε τηλέφωνο τον Παπακωσταντίνου να σας στείλει τη μεζούρα που παίρνει κάθε τρείς και λίγο τα νέα μέτρα.
Σύνεργα
  • Μπλέντερ, για τους αδαείς είναι αυτό το μαραφέτι που κόβουν και ανακατεύουν και το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν τη Νέα Υόρκη.
  • 1 κοφτερό μαχαίρι, για σιγουριά δανειστείτε αυτό με το οποίο σας έκοψαν το μισθό.
  • 1 ψηλό "highball" ποτήρι για το σερβίρισμα, πόσο ψηλό;  χαμηλότερο από τη χοληστερίνη του Πάγκαλου.
Εκτέλεση

        Βάλε τα συστατικά σε ένα mixer με παγάκια σε χαμηλή ταχύτητα. Η έννοια της ταχύτητας είναι σχετική. Επιλέξτε μια ταχύτητα πιο χαμηλή από αυτή που τρέχει το ελληνικό χρέος και γρηγορότερη αυτής με την οποία εξέρχεται από την ταβέρνα ο Καραμανλής μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Μετά από 30 δευτερόλεπτα  το βάζετε στην επόμενη ταχύτητα, αλλά όχι εν κίνηση, πάνω στο ποδήλατο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου. Σερβίρεται σε ψηλό, αδύνατο με γυαλιά, στυλ Αντώνης Σαμαράς ποτήρι. Μπορείς να το διακοσμήσεις με ροδέλες κρεμμυδιού και μαϊντανό, σχινόπρασο και θυμάρι αλλά εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου.
        Προτείνεται ως το επίσημο ποτό αλληλεγγύης από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο "Τα κανόνια του Ναβαρίνου" και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 35ου Κ.Α.Π.Η. Πλατείας Βάθης. Είναι δροσερό και φτιάχνεις κέφι, εντάξει δεν γελάς συνέχεια σε όλους σαν την Ντόρα μήπως και  μαζέψει κανένα ψήφο. Το βρίσκεις σε ποικίλους συνδυασμούς γεύσεων, χρωμάτων και σχεδίων. Είναι must για δροσερές βραδιές στην παραλία. Έτσι και αλλιώς όταν θα μας πάρει το σπίτι η τράπεζα εκεί θα τη βγάζουμε μέρα και νύχτα έξω από τη σκηνή διαβάζοντας το βιβλίο "Ένα παιδί μετράει τ'άστρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου