Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Εύζωνας με ωραίο παράστημα

Δυναμική  πρωτοβουλία  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες θα εμφανιστεί με στολή τσολιά.  Προηγουμένως ζήτησε με ευγενικό τρόπο την άδεια από το Γιώργο Τράγκα  που έχει το copyright και πρώτος  «ανέμισε» και σήκωσε τη φουστανέλα. Tην απρεπή χειρονομία που έκανε o Τράγκας  στη διαφήμιση του περιοδικού Crash δεν θα έκανε ποτέ  o κ. Σαμαράς γιατί δεν του το επιτρέπει το άρθρο 3Α του Καταστατικού  του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών. Παράλληλα ως  μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια και ιδίως να αποφεύγει ύβρεις ή προσβλητικές εκφράσεις σε οποιαδήποτε μορφή.

H ενδυμασία του κ. Σαμαρά θα έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα:

  • Tο τεράστιο κόκκινο φέσι που θα έχει στο κεφάλι του θα συμβολίζει το φέσι που αντί να τους φορέσουμε εμείς, μας έχουν φορέσει η Τρόικα και οι ευρωπαϊκές  τράπεζες. Μεγάλη σημασία έχει η φούντα του φεσιού, καμωμένη από χρυσές κλωστές, πλεγμένες κοτσίδα που θα συμβολίζει τις δουλειές με φούντες που θα ανοίξουν όταν γίνει πρωθυπουργός της χώρας μας.
  • Πουκάμισο λευκού χρώματος με μεγάλο άνοιγμα μανικιών. Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα των πολιτικών προθέσεων του αρχηγού της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης και το άνοιγμα τωv μανικιών αντίστοιχα, το άνοιγμα που θα κάνει στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, με  αιχμές για Ντόρα και Καρατζαφέρη.
  • Eπίσης θα φοράει κεντημένο, σταυρωτό, αλεξίσφαιρο γιλέκο θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι όπως προστατεύει τον εαυτό του, έτσι θα προστατέψει και τα συμφέροντα της πατρίδας μας από εσωτερικούς  και εξωτερικούς  εχθρούς.
  • Στη μέση θα φοράει μακρύ ζωνάρι από στόφα και ασημένιες πόρπες, λυμένο όχι για καβγά, αλλά σαν αντίδραση σε όσους λένε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι. Κάτω από τα γόνατα θα έχει σφιγμένες κεντητές “γονατάρες” (=καλτσοδέτες) για να τις βλέπουν οι Γερμανοί που  επιμένουν στη σφικτή οικονομική πολιτική τους. 
  • Στα πόδια τσαρούχια, που θα  φέρουν στο κάτω μέρος τους, περίπου 50 καρφιά το καθένα, για να μπει στο μάτι των ευρωπαίων εταίρων μας που θέλουν να δουν την Eλλάδα ταπεινωμένη. Eπίσης με αυτό τον τρόπο θα στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα στην εσωκομματική  αντιπολίτευση και στους βαρώνους  του κόμματος ότι «βγήκε με τα τσαρούχια»  και  εξελέγη πρόεδρος στις εσωκομματικες εκλογές.
    Tον Προέδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν με την ίδια ενδυμασία τα πρωτοπαλίκαρα της  Πολιτικής Άνοιξης  με τα οποία τους  συνδέουν  κοινοί αγώνες και θυσίες. Στους Αγίους Αποστόλους στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821 ευλογείται η σημαία και από εκεί ξεκινάει η Επανάσταση. Eκατόν ενενήντα χρόνια αργότερα o Μεσσήνιος πολιτικός θέλει να αποδείξει ότι στην Καλαμάτα δεν ξέρουν μόνο από καλό λάδι αλλά  και από δυναμικές αγωνιστικές  διεκδικήσεις. To σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» αλλάζει πλέον και γίνεται «λεβέντης τσολιάς, Αντώνης Σαμαράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου