Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Δικηγόρος στην ...ούγια (1)


    Μια και το περιοδικό  "Ρομάντσο" έχει κλείσει εδώ και χρόνια σας παρουσιάζουμε μια καλοκαιρινή και δροσερή ιστορία αγάπης:
    Όλα ξεκίνησαν ένα φωτεινό πρωινό που η πανέμορφη νεαρά  μας επισκέφτηκε το γραφείο του γνωστού δικηγόρου για προσωπική της υπόθεση. Η ελκυστική κοπέλα προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του αυτοδημιούργητου επαγγελματία. Για την ακρίβεια ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ήταν το πρότυπο του αυτοδημιούργητου δηλαδή κάτι μεταξύ Βασιλάκη Καΐλα  και Άντζελας Δημητρίου.
        Η γνωριμία του διάσημου ποινικολόγου και της Νανάς προχώρησε και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα. " Έρωτας ανίκατε μάχαν" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ο μαχόμενος δικηγόρος μας δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.Υπέκυψε λοιπόν, όχι στα τραύματα του, όπως θα έλπιζαν οι εχθροί του, αλλά στο μεσογειακό κάλλος της Νανάς. Το κάλλος είναι το πρώτο δώρο που η φύση χαρίζει στις γυναίκες και ο ερωτύλος μας μέθυσε σαν πρωτάρης. Το πρώτο δώρο που έκανε ήταν ένα μονόπετρο δαχτυλίδι από χρυσό 18 καρατίων (ένα καράτι δηλαδή για κάθε χρόνο της νεαρής και για 3 χρόνια δικά του) με ένα διαμάντι στο κέντρο του. Το διαμάντι συνδύαζε διαστάσεις, συμμετρία και φινίρισμα όπως άλλωστε και η κάτοχος του. Όλα έδειχναν  ότι ο ερωτευμένος μεσήλικας όπως οι περισσότεροι της κατηγορίας Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος) τον φυσούσε τον παρά. Υπερασπιζόνταν όσους είχαν κάνει τα μύρια όσα και σε αντάλλαγμα κονόμαγε τα μύρια, πόσα δεν λέμε, γιατί μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή αλλά η εφορία ακούει μια χαρά.
Στις 30 Ιουνίου η Νανά είχε τα γενέθλια της όπως και ο ίδιος." Ήρθαμε στον κόσμο ο ένας για τον άλλο" του είπε και ο πολύπειρος δικηγόρος βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή τη σύμπτωση. Αν κοίταζε πιο προσεκτικά τα επίκαιρα θα διαπίστωνε ότι την ίδια μέρα με αυτούς είχε γεννηθεί και ο Μάικ Τάισον, ο πρωταθλητής πυγμάχος. Η σύμπτωση αυτή δεν ήταν αρκετή για να ερωτευτεί ο ήρωας μας τον παλαίμαχο  πυγμάχο, αν ήξερε όμως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ίσως το προτιμούσε. Είχαν γεννηθεί λοιπόν την ίδια ημέρα με μια μικρή ή μεγάλη όπως το πάρει κανείς διαφορά 36 ετών.
"Τι σημασία έχουν τα χρόνια άλλωστε εσύ δείχνεις πιο νέος από την ηλικία σου" του είπε η Νανά. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είχε φερθεί με τρυφερότητα στο διάσημο δικηγόρο, όχι από συμπάθεια στο πρόσωπο του, αλλά για να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες μαζί του. "Που πας ρε με τη μπεμπέκα" του, είπε ο φίλος και συνάδελφος του ο Μένιος, Αριστομένης το βαφτιστικό, "όταν εμείς τελειώναμε τη νομική αυτή φόραγε πάνες". Αδιαφορώντας ο δικηγόρος μας για τις πάνες και το περιεχόμενο τους, αντί να κόψει τις παρέες με τα μωρά, έκοψε στο Μένιο την καλημέρα.
        Και η ίδια όμως η καλλονή μας διατύπωσε τις επιφυλάξεις της για αυτό το δεσμό.
-"Εσύ είσαι διάσημος γυναικάς" του είπε.
- "Εγώ γυναικάς; αυτά τα διαδίδουν οι άθλιες μεσημεριανές εκπομπές" της απάντησε.
   Θα έβγαινε από τα ρούχα του από αγανάκτηση, αλλά είχε δηλώσει παλιότερα στην εκπομπή της Κατιάνας ότι δεν θα έκανε για κανένα λόγο γυμνή φωτογράφηση, οι παπαράτσι βλέπετε πάντα καραδοκούν κατά το δοκούν. Θα έσκιζε τα ιμάτια του για να της αποδείξει το δίκιο του, αλλά σκέφτηκε ότι το πανάκριβο κοστούμι του, ιταλικής ραφής και προέλευσης άξιζε καλύτερης τύχης. Η Νανά έκανε ότι τον πίστεψε και ο πιστός υπηρέτης της μαχόμενης δικηγορίας έπεσε ηρωικά στην θερμή αγκαλιάς της.
        Όλα τα παραμύθια όμως δεν έχουν καλό τέλος. Αυτό που είδε έξω από τον Άι Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη του άναψε φωτιές στα μπατζάκια του. Η Νανά χέρι χέρι με ένα μαντραχαλέα δύο μέτρα. "Φίλος από το σχολείο" του είπε, αλλά ο ήρωας μας δεν μασούσε από κάτι τέτοια. Φωνάζοντας "αέρα" επιτίθεται στον ερωτικό του αντίζηλο για να χτυπήσει το μαντραχαλέα,το μπήξε, το δείξε, τον έτσι, τον αλλιώτικο που λέει και το τραγούδι. Ευτυχώς βρέθηκαν εκεί κοντά κάποιοι και τον πήραν από τα χέρια του πιτσιρικά. Έτσι το "σχέδιο Νανά"  είχε την τύχη του "σχεδίου Aνάν", δηλαδή ευτυχώς πήγε άπατο....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου