Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κεφαλικός φόρος σε όλους!


Κεφαλικός φόρος  σε όλους! Όλοι θα προσφέρουμε τον οβολό μας.  Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Θα δώσουν τον οβολό και οι ζιγκολό, και  το παρτσακλό, ακόμα και τα μωρά με το μπιμπερό…..Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων το είπε ξεκάθαρα: "Θα μαζευτούμε όλοι στα ταμεία για να πληρώσετε"…...
 Θα πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας. Οι φαλακροί να μην χαίρονται… γιατί η φαλάκρα είναι γοητεία και η γοητεία έχει τεκμήριο. Και μην αρχίσουμε τα αρχαία ελληνικά του τύπου "Ούκ άν λάβοις παρά του μη έχοντος". Το "Δε θα πάρεις τίποτα από αυτόν πού δεν έχει", το είπε ο Μέννιπος στον Χάροντα. Ο Χάρος σου λέει "ότι και να κάνεις κάποια ώρα θα σε πάρω" ενώ ο έφορας σου λέει "ότι και να κάνεις κάποια ώρα θα στα πάρω".
  Με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι θα τρέξει "Πακτωλός χρημάτων" στα δημόσια ταμεία. Πακτωλός ήταν ο χρυσοφόρος ποταμός της Λυδίας στη Μικρά Ασία. Ευτυχώς που ο Πακτωλός δεν πέρναγε από το Σύνταγμα γιατί οι πατέρες του έθνους θα τον είχαν κάνει ήδη ξεροπόταμο και θα τον είχαν βάλει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
            Ο κεφαλικός φόρος θα πληρωθεί αναδρομικά από το 2010 και θα ισχύει για άλλα τέσσερα χρόνια. Ο υπουργός σκέφτηκε "κάλιο πέντε χρόνια και στο χέρι παρά δέκα και να στήνω καρτέρι". Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνουμε "πανί με πανί" και θα πιαστούμε "μαλλί με μαλλί".
"Έρμα γρόσια" που έλεγε και ο αγωνιστής Κατσαντώνης όταν οι δήμιοι του Αλή Πασά τον βασάνιζαν, για να μαρτυρήσει πού έχει κρύψει τα χρήματα. "Έρμα γρόσια" είπε και ο Κατσαντώνης Σαμαράς όταν οι δήμιοι της E.E. του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να συμφωνήσει και να μην κάνει το δύσκολο.
"Ο χρόνος είναι χρήμα" λένε και εννοούν ότι το χρήμα είναι εξίσου σημαντικό με το χρόνο. Εμείς χρήμα δεν έχουμε και μας ζητούν όλο και περισσότερα χρόνο με το χρόνο, που κακό χρόνο να 'χουνε. Μας γεμίζουν κάλπικα λόγια τα οποία είναι σαν τον "κάλπικο παρά που ποτέ δεν χάνεται" ενώ αυτοί "δεν δίνουν έναν παρά" για μας. Την ίδια στιγμή ζητούν από τα νέα παιδιά να δουλεύουν όλη μέρα με πενταροδεκάρες και να ζήσουν "μιας πεντάρας νιάτα".
Αφήσαμε επίτηδες τελευταία την έκφραση  "Φτηνά την γλιτώσαμε". Αν δεν αντιδράσουμε τώρα και θα τους πληρώσουμε ακριβά και δεν θα τη γλυτώσουμε, γιατί οι ίδιοι θα έρθουν κάποιο πρωί και θα μας πουν "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης το 1893. Η διαφορά είναι ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης το είπε από το βήμα της Βουλής και μετά που έχασε τις εκλογές έφυγε με το πλοίο, μέρα μεσημέρι, για τη Γαλλία. Οι σημερινοί κυβερνώντες θα το πουν από τη Γαλλία αφού θα φύγουν με ελικόπτερο, μαύρα μεσάνυχτα……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου