Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ήλιε κάθε μέρα...


Την απαγόρευση χρήσης του έργου του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου ανακοίνωσε με επιστολή της στην κυβέρνηση η κόρη του μουσικοσυνθέτη. Επειδή η σελίδα μας είναι  θερμός υποστηρικτής της κυβενητικής πολιτικής και το έχει αποδείξει έμπρακτα, προτείνουμε το παρακάτω τραγούδι που θα αντικαταστήσει επάξια το "ήλιε καλημέρα":


Ήλιε κάθε μέρα

Θα τον πουλήσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι,
δεν το γλυτώνουμε το ξύλο, σίγουρα ναι,
με το γιαούρτι από τα φθηνά,
κάθε μέρα, ήλιε, κάθε μέρα.

Γελά ο Άκης και αρχίζει τα μπλαμπλά
τα φράγκα βάζει στο σακούλι κι αρχινά,
θα κάνουμε καμιά λάδια
 κι αμά μας πάρουν μυρωδιά,
τα σκάμε και δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Θα τον πουλήσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι,
θα πεταλώσουμε το ψύλλο, σίγουρα ναι,
πάνω οι φόροι κάτω οι μισθοί
κάθε μέρα, ήλιε, κάθε μέρα.


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Παρεξήγηση.....


Αποκαλύπτουμε το διάλογο - φωτιά.....


Συνομιλία που … καίει είχε ο Μπένι (όχι ο μακαρίτης ο Μπένι Χιλ) με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ «Καβάλα να φύγουμε». Ο «άσος του λόγου», σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ισχυρό άνδρα της «Μπλε Θύελλας», του ζητούσε το «φάρμακο», για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
«Κύριε Μάκη να ξέρετε ότι τελείωσε το φάρμακο» είπε χαρακτηριστικά ο  Μπένι, παίρνοντας την απάντηση από τον «Makis®»: «μην ανησυχείς αγόρι μου θα σου φέρω δάνειο από το Σουρινάμ στο τσακ μπαμ».

Ο επίμαχος διάλογος:

B.B :
Κύριε Μάκη, καλημέρα τι κάνετε;
Makis®:  Καλημέρα. Συγχαρητήρια αγορίνα μου να πούμε. Τον διώξατε τον εφταμηνίτη, την ποντικομαμή απ' το υπουργείο…..
B.B : Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ναι, απεχώρησε αμαχητί….
Makis®:   Μωρέ τι αμαχητί, αυτός έφυγε με την ουρά στα σκέλια …..
B.B : Εγώ δεν θα το έθετα με αυτό τον τρόπο. Ναι κύριε Μάκη, αλλά δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ…..
Makis®:  Το ίδιο παθαίνουν και οι άλλοι, οι δικοί μου, δεν μπορούν να κοιμηθούνε άμα φάνε μια κατσαρόλα στιφάδο και στο καπάκι ένα ταψί καρυδόπιτα…
B.B.: Φοβάμαι ότι δεν έγινα κατανοητός κύριε Μάκη. Δεν κοιμάμαι, γιατί με απασχολούν τα δομικά και διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας...
Makis®:  Δεν σε φοβάμαι εσένα... Χθες ήμουν σε ένα ξενοδοχείο, Τρούμπα μεριά. Ξέρεις τι είπαν όλοι; «Ο μόνος που παίζει με ψυχή και είναι έτοιμος να τους φάει όλους είναι ο Βαγγέλας» … (γέλια)…   
B.B.: Ναι δίκιο έχετε, αλλά η στείρα και τεχνητή αντίθεση δεν οδηγεί πουθενά…..
Makis®:  Για τη στείρα θα σου στείλω εγώ ένα βοτάνι και μετά θα γεννάει σαν κουνέλα…
B.B: Θέλω να μου στείλετε το φάρμακο της οικονομίας, σε λίγο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε τις βασικές μας υποχρεώσεις…..
Makis®:  Εντάξει αγορίνα μου, θα σου το φέρω εγώ, το ξέρω είστε χαλια τώρα, σέρνεστε στο πάτωμα...
B.B: Το θέμα δεν είναι αν σέρνεται η κυβέρνηση –όπως λέτε με μεγάλη αυστηρότητα- αλλά να μην σέρνεται η χώρα…..
Makis®:   Θα σου στείλω εγώ ένα ματζούνι αμερικάνικο και θα πετάει η ομάδα σου, το είχα δώσει το χειμώνα στα δικά μου τα παιδιά και τρέχανε σα μοτοσακά...
B.B: Για το δάνειο θα μεσολαβήσετε;
Makis®: Θα σου το ετοιμάσω να πούμε, εντάξει. Έχω άκρες με τον πρόεδρο του Σουρινάμ και της Μποτσουάνας, θα φέρω και δυο σέντερ μπακ από εκεί…..
B.B: Εντάξει κύριε Μάκη. Φεύγετε για έξω ή θα σας δούμε;
Makis®:   Όχι Θα την κάνω, γιατί βρώμισε η δουλειά….
B.B: Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Makis®: Έγινε αγόρι μου. Μη μασάς λεβέντη μου!

Ποιός θα μας σώσει από τους διασώστες μας;


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μάθημα ιστορίας......


Ύμνος στην Πριγκίπισσα Θεοδώρα


Θοδώρα μου, σου είπαν Tζ…. και σ' έβαλαν στην άκρη
  έχει η καρέκλα βάσανα, κάθε καημός και δάκρυ,
εσύ που ήσουν ρήτορας και κούναγες τα χέρια,
που σε υμνούσαν οι γαμπροί κι όλα τα συμπεθέρια,
Θα είσαι στην καρδιά μας στο νυν και στο αεί
παρόλο που δεν έφερες στα Γιαννιτσά Τ.Ε.Ι.


Τουλάχιστον διόρισες το σόι στο μουσείο,
για να περνάν την ώρα τους, εκεί στο κυλικείο,
  αν σ' άφηναν θα έφερνες εκεί ένα ασκέρι,
και θα 'κανες παρέλαση με τη Vuitton στο χέρι,
Θοδώρα  μου αρχόντισσα, που έσβηνες τα μίση,
τώρα θα είσαι υφυπουργός μόνο στην Κρύα Βρύση.



Κλαίνε τα prada, η chanel, τα κοσμικά γκαλά
τα σικ τα κομμωτήρια που είχες αγκαλιά,
πάνε τα λούσα τα όμορφα, τα ακριβά ταγιέρ,
ροδάκινα απούλητα κι αγρότες στα τρακτέρ,
σου στέλνουν χαιρετίσματα, είναι καυτοί σαν σόμπα,
σου ετοιμάζουν γρήγορα, καινούργια γκαρνταρόμπα….

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τρεχάτε ποδαράκια μου...



Eλικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης (SAR- MAR) Υπουργών και βουλευτών

Τύπος Ελικοπτέρου:  GIA -MAS 5 F2 της TREXA NA FYGOUME EUROCOPTER 
Χωρητικότητα: 5
vips επιβάτες (3 υπουργοί -  2 υφυπουργοί) και για βαλίτσες με τα "δεδουλευμένα".
Πλήρωμα: 1 Χειριστής (Δικό μας άνθρωπος. Όταν ήταν μικρός είχε αφίσα του Αρτέμη Μάτσα στο δωμάτιο του).
Μέγιστο Βάρος Απογείωσης: 2,600
Kg (Προσοχή μόνο ένας αντιπρόεδρος!)
Κινητήρες: 2
x Turbomeca (έξω) & 5 τουρμποκινητηρες επιβάτες (μέσα)
Μέγιστη Ταχύτητα: 222 χλμ/ώρα (για αύξηση ταχύτητας πετάμε τη σαβούρα)
Αυτονομία καυσίμων:  4,20 ώρες (τα λαθραία καύσιμα είναι προσφορά του κυριου Λαμογιόπουλου που έγινε πλούσιος με τη στήριξη των επιβατών).
Το ελικόπτερο έχει σύστημα τακτικής αναγνώρισης διαδηλωτών και ηλεκτρονικού χαρτοπολέμου. Ιδανικό για ανθρωπιστικές  επιχειρήσεις παροχής βοήθειας και εκκένωσης κοινοβουλίων λόγω κοσμοπλημμύρας.

Κουβάλα....


Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Νίκος Τσιφόρος



Λες έχω αμπέλια και χωράφια και σπίτια και γης. Κουράδες έχεις. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γη. Η γης έχει εμάς και σπάει κέφι μαζί μας, άσε που την ενοχλάμε κάθε λίγο σαν κοτόψειρες. Δύναμη; Μπούρδες. Ίδρωσες να κάνεις μια πολυκατοικία 46 διαμερίσματα και πλακώνει ένας σεισμός και στην κάνει λιάδα. Πήρες παρασήματα και χειροκροτήματα και ζήτω και έρχεται αδερφάκι μου ένα τόσο δα μικρόβιο από συνάχι και σε κάνει μια πτωματάρα χωρίς να το καταλάβεις. Έβαλες παρά στην μπάντα και διέταξες κόσμο κάντε έτσι ρε μερμήγκια ασήμαντα, και σε πιάνει ένα κόψιμο και είσαι ρεζίλης στην λεκάνη του καμπινέ. Κάνεις το δυνατό κι έτσι και πιάσει μια παγωνιά τρέμεις σαν παλιόσκυλο και από την άλλη μεριά, μια μολόχα, ένα χορταράκι ασήμαντο, κάθεται όλη νύχτα και τρώει τους αέρηδες και το χιονιά και το πρωί είναι φρέσκο και δεν τούγινε τίποτα. Πούν’ η δύναμή σου ρε φιόγκο κάτου από τούτο εδώ το Σύμπαν που μας πλακώνει με το βάρος του; Πούναι τα μεγαλεία σου και το τουπέ σου; Μια ανάποδη να πάρουνε τα πράματα, στα λεφτά, στα πολιτικά, στην υγεία, στα όλα που την βασίζεις, πας, ξεγράφτηκες και μήτε που θέλουνε να σε θυμούνται οι άλλοι. Πέθανες και περάσανε πενήντα χρόνια και μήτε κανένας ξέρει αν υπήρξες και αν έκανες και σε φοβηθήκανε και σε λογαριάσανε. 

“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ” Εκδόσεις ΕΡΜΗΣ

Πανταζής και Πολυχρόνης σε νέες περιπέτειες (17)


Κούλης ο μυστήριος (9)


Δικηγόρος στην ...ούγια (2)


Η επόμενη κατάκτηση του ποινικολόγου ήταν η Νένα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Δεν έχετε ακούσει που λένε στις ειδήσεις  "ανεύρεση πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων;" Μόνο που η Νένα που βρήκε ο φίλος μας δεν ήταν πτώμα, προς θεού, αλλά σώμα και για την ακρίβεια σωματάρα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Για αυτό το λόγο ο ερωτύλος μας κυκλοφορούσε μαζί της με παπούτσια που είχαν τακούνι δώδεκα πόντους που στην πιάτσα τα λένε "σκαρπίνια Σαρκοζί".
Ο δικηγόρος γνώρισε τη "μούσα" του στον παλιό φίλο του τον Αριστείδη, καθηγητή αρχαιολογίας και ζήτησε τη γνώμη του για αυτή :
 "Φιλάρεσκο θήλυ, ακκιζόμενο, ναρκισσευόμενο στον καθρέπτη, ευπροσήγορο, μειδιόν…" του απάντησε αυτός αλλά δεν πρόλαβε να συνεχίσει γιατί η "μούσα" ρώτησε "τι κουλά είναι αυτά που λέει ο πουρός;" Έτσι ο  Αριστείδης (ο Δίκαιος)όπως και ο συνονόματος του ο αρχαίος δεν βρήκε το δίκιο του….
Στην αρχή του κοινού τους βίου ήταν όλα ρόδινα, μετά έγιναν σκούρα. H "νύφη" ήταν πολυέξοδη και ιδιαίτερα απαιτητική.
- " Ξοδεύεις πολλά"  τόλμησε να της πει μια μέρα, " πρέπει να κάνουμε οικονομία".
- "Aν ήθελες να κάνεις οικονομία να έπαιρνες ηλιακό θερμοσίφωνα και όχι εμένα" του απάντησε η αγαπημένη του. Βλέποντας κάθε μήνα τους λογαριασμούς της συμβίας του, αν και τοξότης γινόταν ταύρος σε υαλοπωλείο. Κρατώντας στα χέρια του μαινόμενος, ένα ακόμη απλήρωτο λογαριασμό της Νένας, για γόβες, μπότες και τουαλέτες πήγε για να τις ζητήσει εξηγήσεις. "Περίμενα να είσαι ιππότης σε αυτά τα θέματα και να μην ασχολείσαι με αυτές τις μικρότητες"του είπε αυτή, φανερά εκνευρισμένη. "Πλήρωναν οι ιππότες όλα αυτά για τις πριγκιπέσες τους;"  τη ρώτησε αυτός εκτός εαυτού. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, την παλιά εποχή οι ιππότες πλήρωναν για μπότες με τη μόνη διαφορά ότι τις φορούσαν οι ίδιοι και ζεσταινόταν και το κοκκαλάκι τους. Εκτός κι αν δεν είχαν να πληρώσουν, οπότε ήταν ιππότες της ελεεινής μορφής….."Δεν σου πληρώνω τίποτα" της δήλωσε κατηγορηματικά. "Ούτε τη δόση για το τζιπάκι;" τον ρώτησε αυτή. "Αυτή τη δόση να καλέσεις τον ιππότη της ασφάλτου να στην πληρώσει" της είπε θυμωμένος και αποχώρησε από την κοινή τους εστία.
Στη συνέχεια η όμορφη νεαρά απαίτησε από το διακεκριμένο ποινικολόγο να τη γνωρίσει στους διάσημους πελάτες του έτσι ώστε να κάνει καριέρα στα media που ήταν και το όνειρο της. "Στα μόνα media που μπορείς να κάνεις καριέρα είναι τα media strom ως δοκιμάστρια στρωμάτων, ξαπλωμένη όλη μέρα", σκέφτηκε αυτός αλλά δεν της το είπε για να μη δυναμιτίσει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν σε έναν από τους συνηθισμένους καυγάδες τους τον αποκάλεσε "κοντό". Και άλλες φορες είχε αφήσει υπονοούμενα για το ύψος του, αλλά αυτός τα προσπερνούσε σαν σταματημένη νταλίκα στην εθνική οδό. Πρώτη φορά όμως τον χαρακτήριζε ευθέως έτσι. Ίσως γιατί εκείνη την ημέρα είχε ξεχάσει να φορέσει τα ψηλοτάκουνα σκαρπίνια του. Είχε πάει για τρέξιμο παρέα με το Γιωργάκη και φορούσε αθλητικά παπούτσια.
Aυτό ήταν, η Νένα έφυγε και τον έκανε να τρέχει και να μην φτάνει. O δικηγόρος μας έμεινε μόνος να τραγουδα "Την είδα την Nενούλα, την είδα 'ψες αργά που εμπήκε στη βαρκούλα να πάει στην ξενιτιά". Η Νένα βέβαια δεν πήγε στην ξενιτιά,ούτε ανθρακωρύχος στο Βέλγιο, μήτε μπήκε στη βαρκούλα αλλά άνοιξε τα πανιά της να βρει κανένα κορόιδο που να έχει περισσότερα και να γκρινιάζει λιγότερο....   



Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Δικηγόρος στην ...ούγια (1)


    Μια και το περιοδικό  "Ρομάντσο" έχει κλείσει εδώ και χρόνια σας παρουσιάζουμε μια καλοκαιρινή και δροσερή ιστορία αγάπης:
    Όλα ξεκίνησαν ένα φωτεινό πρωινό που η πανέμορφη νεαρά  μας επισκέφτηκε το γραφείο του γνωστού δικηγόρου για προσωπική της υπόθεση. Η ελκυστική κοπέλα προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του αυτοδημιούργητου επαγγελματία. Για την ακρίβεια ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ήταν το πρότυπο του αυτοδημιούργητου δηλαδή κάτι μεταξύ Βασιλάκη Καΐλα  και Άντζελας Δημητρίου.
        Η γνωριμία του διάσημου ποινικολόγου και της Νανάς προχώρησε και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα. " Έρωτας ανίκατε μάχαν" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ο μαχόμενος δικηγόρος μας δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.Υπέκυψε λοιπόν, όχι στα τραύματα του, όπως θα έλπιζαν οι εχθροί του, αλλά στο μεσογειακό κάλλος της Νανάς. Το κάλλος είναι το πρώτο δώρο που η φύση χαρίζει στις γυναίκες και ο ερωτύλος μας μέθυσε σαν πρωτάρης. Το πρώτο δώρο που έκανε ήταν ένα μονόπετρο δαχτυλίδι από χρυσό 18 καρατίων (ένα καράτι δηλαδή για κάθε χρόνο της νεαρής και για 3 χρόνια δικά του) με ένα διαμάντι στο κέντρο του. Το διαμάντι συνδύαζε διαστάσεις, συμμετρία και φινίρισμα όπως άλλωστε και η κάτοχος του. Όλα έδειχναν  ότι ο ερωτευμένος μεσήλικας όπως οι περισσότεροι της κατηγορίας Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος) τον φυσούσε τον παρά. Υπερασπιζόνταν όσους είχαν κάνει τα μύρια όσα και σε αντάλλαγμα κονόμαγε τα μύρια, πόσα δεν λέμε, γιατί μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή αλλά η εφορία ακούει μια χαρά.
Στις 30 Ιουνίου η Νανά είχε τα γενέθλια της όπως και ο ίδιος." Ήρθαμε στον κόσμο ο ένας για τον άλλο" του είπε και ο πολύπειρος δικηγόρος βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή τη σύμπτωση. Αν κοίταζε πιο προσεκτικά τα επίκαιρα θα διαπίστωνε ότι την ίδια μέρα με αυτούς είχε γεννηθεί και ο Μάικ Τάισον, ο πρωταθλητής πυγμάχος. Η σύμπτωση αυτή δεν ήταν αρκετή για να ερωτευτεί ο ήρωας μας τον παλαίμαχο  πυγμάχο, αν ήξερε όμως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ίσως το προτιμούσε. Είχαν γεννηθεί λοιπόν την ίδια ημέρα με μια μικρή ή μεγάλη όπως το πάρει κανείς διαφορά 36 ετών.
"Τι σημασία έχουν τα χρόνια άλλωστε εσύ δείχνεις πιο νέος από την ηλικία σου" του είπε η Νανά. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είχε φερθεί με τρυφερότητα στο διάσημο δικηγόρο, όχι από συμπάθεια στο πρόσωπο του, αλλά για να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες μαζί του. "Που πας ρε με τη μπεμπέκα" του, είπε ο φίλος και συνάδελφος του ο Μένιος, Αριστομένης το βαφτιστικό, "όταν εμείς τελειώναμε τη νομική αυτή φόραγε πάνες". Αδιαφορώντας ο δικηγόρος μας για τις πάνες και το περιεχόμενο τους, αντί να κόψει τις παρέες με τα μωρά, έκοψε στο Μένιο την καλημέρα.
        Και η ίδια όμως η καλλονή μας διατύπωσε τις επιφυλάξεις της για αυτό το δεσμό.
-"Εσύ είσαι διάσημος γυναικάς" του είπε.
- "Εγώ γυναικάς; αυτά τα διαδίδουν οι άθλιες μεσημεριανές εκπομπές" της απάντησε.
   Θα έβγαινε από τα ρούχα του από αγανάκτηση, αλλά είχε δηλώσει παλιότερα στην εκπομπή της Κατιάνας ότι δεν θα έκανε για κανένα λόγο γυμνή φωτογράφηση, οι παπαράτσι βλέπετε πάντα καραδοκούν κατά το δοκούν. Θα έσκιζε τα ιμάτια του για να της αποδείξει το δίκιο του, αλλά σκέφτηκε ότι το πανάκριβο κοστούμι του, ιταλικής ραφής και προέλευσης άξιζε καλύτερης τύχης. Η Νανά έκανε ότι τον πίστεψε και ο πιστός υπηρέτης της μαχόμενης δικηγορίας έπεσε ηρωικά στην θερμή αγκαλιάς της.
        Όλα τα παραμύθια όμως δεν έχουν καλό τέλος. Αυτό που είδε έξω από τον Άι Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη του άναψε φωτιές στα μπατζάκια του. Η Νανά χέρι χέρι με ένα μαντραχαλέα δύο μέτρα. "Φίλος από το σχολείο" του είπε, αλλά ο ήρωας μας δεν μασούσε από κάτι τέτοια. Φωνάζοντας "αέρα" επιτίθεται στον ερωτικό του αντίζηλο για να χτυπήσει το μαντραχαλέα,το μπήξε, το δείξε, τον έτσι, τον αλλιώτικο που λέει και το τραγούδι. Ευτυχώς βρέθηκαν εκεί κοντά κάποιοι και τον πήραν από τα χέρια του πιτσιρικά. Έτσι το "σχέδιο Νανά"  είχε την τύχη του "σχεδίου Aνάν", δηλαδή ευτυχώς πήγε άπατο....



Το σίριαλ δεν τελείωσε...

 
Καλοκαίρι έρχεται και σκεφτόμαστε ότι σας έχουμε πρήξει στα πολιτικά, καιρός είναι να σας παρουσιάσουμε και μια είδηση της προκοπής ... .

Η φαντασία στην εξουσία…..


Το 1968 η νεολαία στο Παρίσι φώναζε το σύνθημα «Η φαντασία στην εξουσία» αλλά ο Γιώργος ξεπερνώντας κάθε φαντασία είναι ο μόνος που το έκανε πράξη. Σίγουρα οι παρακάτω κινήσεις του είναι παγκόσμια πρωτοτυπία :

  • Έκανε Υπουργό Οικονομικών έναν συνταγματολόγο.
  • Έκανε Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (λέμε τώρα…) έναν συνταγματολόγο.
  • Έκανε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο έναν Καθηγητή της πολιτικής της υγείας.
  • Έκανε Υπουργό Περιβάλλοντος ένα οικονομολόγο (με τη φόρα που έχει αυτός θα βάλει Φ.Π.Α . και στα δέντρα…)

Ο πρώτος διδάξας βέβαια ήταν ο ίδιος ο ελληνικός λαός που έκανε βουλευτές όλους τους ανεπάγγελτους. Επειδή όμως η φαντασία δεν έχει όρια, θα καταθέσουμε και εμείς με τη σειρά μας τις προτάσεις μας:

  •         Στη θέση της Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούσε να βάλει τον Στράτο Αποστολάκη που έχει καταγωγή από αγροτική περιοχή και θα έκανε καλή παρέα με τον Σκανδαλίδη. Θα μίλαγαν όλη μέρα για μπάλα κι οι αγρότες θα γλυτώναν από πολλά…..
  •         Στη θέση της Λούκα Κατσέλη θα μπορούσε να πάει κάποιος που να δουλεύει στον Κατσέλη - Αρτοποιήματα. Αυτός κάτι παραπάνω από τους τεχνοκράτες θα ήξερε και θα μοίραζε στους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα δωρεάν σάντουϊτς και γλυκά κερδίζοντας τη συμπάθεια τους.
  •         Στη θέση της Αννας Νταλάρα θα μπορούσε να πάει ο «οικογενειακός της φίλος» Τζίμης Πανούσης ο οποίος όχι μόνο θα δέχονταν με ευχαρίστηση αλλά θα έλεγε κι ένα τραγούδι, αρκεί να είχε ως Γενικό Γραμματέα του υπουργείου τον Τζίμη τον Τίγρη.
  •   Στη θέση του Γιάννη Διαμαντίδη Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας θα μπορούσε να πάει ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού. Θέλοντας να προλάβω τις αντιδράσεις των Ολυμπιακών, θα τους πω μόνο ότι υπουργός νησιών θα είναι, μπορεί να αποκλειστεί ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο απομακρυσμένο νησάκι και να μην παίξει στον αγώνα με τον Θρύλο. Ο Λιμενάρχης Πειραιά είναι γαύρος και λεβεντόπαιδο....

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πατώντας τη σκανδάλη…..


* Παπανδρέου: «χρειαζόμαστε ένα γεμάτο όπλο στο τραπέζι για να διαπραγματευτούμε με τις αγορές» 18/03/ 2010
* Ο "άλλος δρόμος" του Παπανδρέου και το "πιστόλι στο τραπέζι" του ΔΝΤ
* FINANCIAL TIMES: Ο Παπανδρέου ζήτησε να μπουν σφαίρες στο πιστόλι! (10/04/2010)
* ΝΔ: Ο Παπανδρέου «έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι». 21/04/2010
* «Πάτησε» ο Παπανδρέου τη σκανδάλη στο πιστόλι 24/4/2010
* Παπαθεμελής: Νεροπίστολο ήταν το πιστόλι του Παπανδρέου 08/10/2010
* Ο Παπανδρέου απασφάλισε το πιστόλι στα αδιέξοδα. (6/5/2011)
* Παπανδρέου: Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα πιστόλι στον κρόταφο, αλλά μια σκανδάλη που θα μπορούσε να πατηθεί εναντίον ολόκληρης της χώρας 14/05/ 2011
* Το πιστόλι στον κρόταφο για 40 ημέρες:Με οικονομικό και πολιτικό θρίλερ θα εξελιχθούν ο Ιούνιος και ο Ιούλιος για την Ελλάδα.28/05/ 2011

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο χρόνο για αυτό πιστόλι. Σας το παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα:

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κεφαλικός φόρος σε όλους!


Κεφαλικός φόρος  σε όλους! Όλοι θα προσφέρουμε τον οβολό μας.  Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Θα δώσουν τον οβολό και οι ζιγκολό, και  το παρτσακλό, ακόμα και τα μωρά με το μπιμπερό…..Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων το είπε ξεκάθαρα: "Θα μαζευτούμε όλοι στα ταμεία για να πληρώσετε"…...
 Θα πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας. Οι φαλακροί να μην χαίρονται… γιατί η φαλάκρα είναι γοητεία και η γοητεία έχει τεκμήριο. Και μην αρχίσουμε τα αρχαία ελληνικά του τύπου "Ούκ άν λάβοις παρά του μη έχοντος". Το "Δε θα πάρεις τίποτα από αυτόν πού δεν έχει", το είπε ο Μέννιπος στον Χάροντα. Ο Χάρος σου λέει "ότι και να κάνεις κάποια ώρα θα σε πάρω" ενώ ο έφορας σου λέει "ότι και να κάνεις κάποια ώρα θα στα πάρω".
  Με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι θα τρέξει "Πακτωλός χρημάτων" στα δημόσια ταμεία. Πακτωλός ήταν ο χρυσοφόρος ποταμός της Λυδίας στη Μικρά Ασία. Ευτυχώς που ο Πακτωλός δεν πέρναγε από το Σύνταγμα γιατί οι πατέρες του έθνους θα τον είχαν κάνει ήδη ξεροπόταμο και θα τον είχαν βάλει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
            Ο κεφαλικός φόρος θα πληρωθεί αναδρομικά από το 2010 και θα ισχύει για άλλα τέσσερα χρόνια. Ο υπουργός σκέφτηκε "κάλιο πέντε χρόνια και στο χέρι παρά δέκα και να στήνω καρτέρι". Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνουμε "πανί με πανί" και θα πιαστούμε "μαλλί με μαλλί".
"Έρμα γρόσια" που έλεγε και ο αγωνιστής Κατσαντώνης όταν οι δήμιοι του Αλή Πασά τον βασάνιζαν, για να μαρτυρήσει πού έχει κρύψει τα χρήματα. "Έρμα γρόσια" είπε και ο Κατσαντώνης Σαμαράς όταν οι δήμιοι της E.E. του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να συμφωνήσει και να μην κάνει το δύσκολο.
"Ο χρόνος είναι χρήμα" λένε και εννοούν ότι το χρήμα είναι εξίσου σημαντικό με το χρόνο. Εμείς χρήμα δεν έχουμε και μας ζητούν όλο και περισσότερα χρόνο με το χρόνο, που κακό χρόνο να 'χουνε. Μας γεμίζουν κάλπικα λόγια τα οποία είναι σαν τον "κάλπικο παρά που ποτέ δεν χάνεται" ενώ αυτοί "δεν δίνουν έναν παρά" για μας. Την ίδια στιγμή ζητούν από τα νέα παιδιά να δουλεύουν όλη μέρα με πενταροδεκάρες και να ζήσουν "μιας πεντάρας νιάτα".
Αφήσαμε επίτηδες τελευταία την έκφραση  "Φτηνά την γλιτώσαμε". Αν δεν αντιδράσουμε τώρα και θα τους πληρώσουμε ακριβά και δεν θα τη γλυτώσουμε, γιατί οι ίδιοι θα έρθουν κάποιο πρωί και θα μας πουν "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης το 1893. Η διαφορά είναι ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης το είπε από το βήμα της Βουλής και μετά που έχασε τις εκλογές έφυγε με το πλοίο, μέρα μεσημέρι, για τη Γαλλία. Οι σημερινοί κυβερνώντες θα το πουν από τη Γαλλία αφού θα φύγουν με ελικόπτερο, μαύρα μεσάνυχτα……

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πανταζής και Πολυχρόνης σε νέες περιπέτειες (16)


Υπάρχουν  δύο κατηγορίες χρηστών που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις στο  internet, οι “χάκερς” (Hackers) και οι “κράκερς” (Crackers). Oι “χάκερς” αναζητούν “κενά” στα συστήματα υπολογιστών και ποτέ δεν καταστρέφουν δεδομένα σκοπίμως. Oι “κράκερς” καταστρέφουν δεδομένα σκοπίμως και προξενούν σοβαρά προβλήματα στα θύματά τους.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Θα μας πάρουν τα μέτρα….


Δυστυχώς δεν έχω νέα για τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο. Αν κατάλαβα καλά όποιος πιάνει το όριο θα μπορεί να πάρει μέρος στους επόμενους Πανελλήνιους Αγώνες Eπιβίωσης. Όποιος δεν πιάνει το όριο θα παίρνει τα όρη και τα βουνά. Έχω όμως σίγουρες πληροφορίες από μέσα (o καφετζής τα πιάνει), ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει καταλήξει στα εξής μέτρα:

• Αύξηση των τελών κυκλοφορίας από 10% έως 20% . Τέλη κυκλοφορία θα πληρώνουν εκτός από τα οχήματα και οι πεζοί. Τα μικρά παιδιά που μπουσουλάνε θα δικαιούνται 50% έκπτωση, αρκεί να φέρουν το ειδικό σήμα κολλημένο στο μέτωπο.
• Αύξηση φόρων στα είδη καπνού, καπνοσύριγγες, καπνοσακούλες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, καπνιστή μπριζόλα με πατάτες γιαχνί και καπνιστή γαλοπούλα. Εξαιρούνται οι καπνιστές ρέγγες γιατί αφού θα είμαστε για λύπηση τουλάχιστον να κλαίνε οι ρέγγες για μας.
• Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, εμφιαλωμένο νερό. Τέρμα πια οι φιγούρες με την Πόρσε Καγιέν. Όσοι θέλουν πλέον να κάνουν επίδειξη πλούτου θα κυκλοφορούν στο Κολωνάκι με μια εξάδα νερού παραμάσχαλα.
• Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Μια καλή ιδέα για να γλυτώσετε, είναι να βάλετε ρόδες και ρουλεμάν στο σπίτι σας για να μην θεωρηθεί ακίνητο. Αν ο εφοριακός το αμφισβητήσει πείτε του με στόμφο «κι όμως κινείται».
• Επιβολή φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Τέρμα τα φασόλια, φακές και τα αγκιναροκούκια χωρίς όριο γιατί προκαλούν φυσικά αέρια. Οποιος δεν συμμορφώνεται θα είναι υποχρεωμένος εκτός από το πρόστιμο να βγάλει και κάρτα καυσαερίων.
• Τέλος νομιμοποίησης στις αδήλωτες πισίνες, στις  αδήλωτες καταθέσεις και στις αδήλωτες ιερόδουλες. Οι αδήλωτοι βόθροι δεν θα πληρώσουν τίποτε γιατί προβλέπεται όλοι μας να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται και η περικοπή του επιδόματος γάμου. Όπως καταλαβαίνετε πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη……

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πανταζής και Πολυχρόνης σε νέες περιπέτειες (15)


Η ανάπλαση του "Ελληνικού"…..


Ορισμένες από τις χρήσεις που προβλέπονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι:

* Οικιστική ανάπτυξη: προβλέπεται η κατασκευή 6200-6500 "σπιτιών" με 1.500 εργαζόμενες.
* Κυβερνητικά κτίρια: προβλέπεται η μεταφοράς τους απο το κέντρο της Αθήνας αφού πρώτα τοποθετηθούν σε ρόδες με δισκόφρενα ρυθμιζόμενα, αεροτομές και ζάντες αλουμινίου.
* Συνεδριακό κέντρο αντιαεροπορικων συστήματων μέσου και  μεγάλου βεληνεκούς, χωρητικότητας δεκάδων χιλιάδων βλημάτων.
* Εμπορικό κέντρο όπου θα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας δημόσιες επιχειρήσεις, κρατική περιουσία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
* Πανεπιστήμιο και κέντρο έρευνας για να γίνονται καταλήψεις σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον.
* Media Fan Park, νεροτσουλήθρες και μαλλί της γριάς.
Στόχος των προτάσεων είναι να αλλάξει όνομα το "Ελληνικό", σε  "Γερμανικό" οικονομικό κέντρο. Το κέντρο της Αθήνας  μπορεί να έχει γίνει Καλκούτα και Βηρυτός, αλλά το "Ελληνικό", όπως σημείωσε ο Χοσέ  Nτουραλουμίνιο, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κονομήσουμε κάτι παραπάνω…….

Έκτακτο δελτίο...


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Bella Venecia.....


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος δεν έμεινε κατά  την επίσκεψή του στη ρομαντική Βενετία σε πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά σε πανσιόν τρίτης κατηγορίας για να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το διάλογο που είχε με τον Ιταλό υπάλληλο του ταπεινού καταλύματος:

-Ben arrivato!    ( Καλώς ήρθατε)
- Με τη γυναίκα μου ήρθα, όχι με το Γιακουμάτο……
- La tua stanza è al quinto piano (Το δωμάτιό σας είναι στον πέμπτο όροφο)….
- Δε θέλουμε piano στο δωμάτιο, τι να το κάνουμε,  τζακούζι έχει;
- Jacuzzi e troppo caro (To τζακούζι είναι πολύ ακριβό).
- Κατάλαβα, θέλει ένα κάρο λεφτά. Αλλα τι μας νοιάζει εμείς θα τα πληρώσουμε;
Στενό το βλέπω το κρεβάτι θα μας χωρέσει; (το δείχνει)….
- Non preoccuparti per il letto, è comodo (Μην ανησυχείτε το κρεβάτι είναι άνετο)
-.....
- il letto.....
A, θέλεις να μάθεις τι θα κάνει ο Λέτο…. θα μείνει στον Παναθηναϊκό όπως δείχνουν τα πράγματα….
- Prenditi il ​​tuo tempo ti prega di un po 'di pazienza(πασιέντσα) (Μην βιάζεστε κάντε σας παρακαλώ λίγη υπομονή).
- Σιγά μην ρίξω και πασιέντσα. Σου λέω σίγουρα πράγματα μου το είπαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο, θα μείνει στον Παναθηναϊκό…
-Si prega di non capire , "νον  καπίρε" (Παρακαλώ δεν κατάλαβα;)
- Δεν τα πήρα εγώ ο Ακης τα πήρε …. Ακης μεγκάλο μαλαγάνα, τώρα έχει μπουόνα φορτούνα , τραμουντάνα, κόλπο γκρόσο, μπουρίνι, ρεντίκολο κομπόστα…..
-Io non capisco niente (Δεν καταλαβαίνω τίποτα)....
-         Δεν καταλαβαίνεις; Αν καταλάβαινες δεν θα ψήφιζες και το Μπερλουσκόνι....
-         Berlusconi è alte casanova (Ο Μπερλουσκόνι είναι παλιός γυναικοκατακτητής) ....
-         -Θα πάρει το Alter ο Μπερλουσκόνι; Για κάτσε να πάρω τον Τράγκα να μάθω νέα....

Με αντιμετώπισες σαν ούφο.....


Άννα δεν είναι η βροχή….


Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή του Ζωγράφου, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον της Άννας, πέταξαν μπουκάλια και άρχισαν να την γιουχάρουν. H Άννα αποχώρησε  από την εκδήλωση με μηχανή με τη συνοδεία των ανδρών που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της, οι οποίοι της αφιέρωσαν τα παρακάτω τραγούδια:

Αχ, Αννούλα του Νταλά,
 δε θα  είμαστε μαζί σου,
 στου Ιούνη τις εννιά,
στείλε Άννα, μια γνωστή σου…..

(για όσους δεν κατάλαβαν οι άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας
την Πέμπτη 9 Ιούνη έχουν ρεπό).

Άννα δεν είναι η ταραχή, που σου χαράκωσε το βλέμμα,
είναι οι φιάλες σα βροχή κι αν τ’ αρνηθείς θα είναι ψέμα.
Ξέρω, θα θέλεις παγωτό να σου πετάξουνε κι εσένα,
Άννα αφού είν’ ακριβό, δεν έχουν τα αγανακτισμένα…..


Έλα λοιπόν και μην αργείς, ανέβα τώρα στη γιαμάχα,
δείξε πως είσαι απαθής, ξέρω δεν είσαι καμια βλάχα….


Και μην ξεχνάμε ότι στιχουργός του «Άννα δεν είναι η βροχή» που «κακοποιήσαμε» παραπάνω, είναι ο Γιάννης Καλαμίτσης που θα του ευχηθούμε περαστικά και να επιστρέψει στο ραδιόφωνο γερός και δυνατός.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πολύ αργά.....


Λέμε και καμιά βλακεία.....


Πολιτικός είσαι ρε ;


Η απέχθεια του Ελληνα πολίτη για τους πολιτικούς αυξάνεται τελευταία. Μορφή χιονοστιβάδας (μέσα στο καλοκαίρι) οι αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα στους πολιτικούς. Aπό τις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς δεν γλίτωσαν ούτε οι παρακάτω περιπτώσεις :

Δάσκαλος «γιουχαρίστηκε» άγρια στο Σύνταγμα  γιατί κρατούσε στα χέρια του ένα πολιτικό χάρτη της Ευρυτανίας. Ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα όταν υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα φέρει μαζί του μόνο γεωφυσικό χάρτη με τα βουνά και τα λαγκάδια της περιοχής.
Τα ίδια και χειρότερα έπαθε ο νυχτοφύλακας του Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας  και ένας εθελοντής διασώστης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το γιαούρτωμα δεν γλύτωσαν Κούρδοι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούσαν πλακάτ και ζητούσαν πολιτικό άσυλο όπως και ένας υποστηρικτής του πολιτικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα.

Προπηλακίστηκε από "αγανακτισμένους"  η κυρία Νίτσα η οποία είχε μαζί της συνταγή για  "Πολίτικο μπακλαβά" και είχε βάλει λάθος στο χαρτί τον τόνο. Ίδια τύχη είχε και κάποιος που πουλούσε "Πολίτικο σάμαλι"!

Οι νεόνυμφοι και οι μάρτυρες ενός πολιτικού γάμου γλύτωσαν την τελευταία στιγμή αφού διέφυγαν από την πίσω πόρτα του δημαρχείου.

Κάποιος με το όνομα Αριστοτέλης που είπε ότι «ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον» αναζητείται και θα τον βρούν ακόμη κι αν κρυφτεί  "στου βοδιού το κέρατο "…..

Όσους έχουν στην ιστοσελίδα τους " Όρους χρήσης – Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων" δεν τους βλέπω καθόλου καλά…….

Σήμερα το πρωί είδα στο Protagon μια καταπληκτική γελοιογραφία του Πετρουλάκη που με οδήγησε να γράψω αυτό το κείμενο.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7210

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κωπηλασία....

Κάποιοι θερμόαιμοι «Αγανακτισμένοι» στην Κέρκυρα αποδοκίμασαν Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο. Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν από το νησί με καΐκι.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αντέχω δεν αντέχω, τρέχω....


Ώρα για παιχνίδι......


Επιτέλους ξύπνησαν εκεί στο Σύνταγμα. Επειδή η κατάσταση ήταν πολύ πληκτική άρχισαν να παίζουν αγαπημένα παιδικά παιχνίδια. Η αρχή έγινε με τα δυο δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα παιχνίδια, το κρυφτό και το κυνηγητό. Χθες το βράδυ κάποιοι από τους  «αγανακτισμένους» πήραν στο κυνήγι τους βουλευτές που είχαν παρέα τους αστυνομικούς. Οι βουλευτές κατάφεραν και ξέφυγαν αφού είχαν κρυφτεί στον Eθνικό Kήπο και κρατούσαν στο χέρι φακούς.Όλοι μας ξέρουμε ότι το κρυφτό στο σκοτάδι έχει μεγαλύτερη επιτυχία…. Οι αστυνομικοί της βουλής  στο τέλος της βραδιάς είχαν παράπονα γιατί ήθελαν να παίξουν με τους βουλευτές «κλέφτες κι αστυνόμους». Το ποιοι θα έκαναν τους κλεφτες είναι αυτονόητο, αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία.
Βρίσκουμε την  ιδέα, να παίζονται παιδικά αγαπημένα παιχνίδια στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή καταπληκτική. Για το λόγο αυτό προτείνουμε από σήμερα το απόγευμα να ξεκινήσουμε να παίζουμε και τα παρακάτω παιχνίδια:

Σχοινάκι: Δυο «αγανακτισμένοι» γυρίζουν το σκοινάκι και ο βουλευτής πηδάει προσπαθώντας να μην ακουμπήσει το σκοινάκι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ο βουλευτής κουραστεί, οπότε τον δένουν με το σκοινί για τιμωρία.
Μήλα:  είναι παραλλαγή του παραπάνω παιχνιδιού, μόνο που παίζεται με σάπια μήλα (από αυτά που μένουν απούλητα στη λαϊκή).
Aμπάριζα: παιχνίδι ανοιχτού χώρου (όπως η πλατεία Συντάγματος), παίζεται από δύο ομάδες. Στο τέλος οι «αγανακτισμένοι»  βγαίνουν τελευταίοι από την αμπάριζα, φωνάζοντας «παίρνω αμπάριζα και βγαίνω» και ορμάνε για να κυνηγήσουν τους «πατέρες του έθνους» που δεν ξέρουν που να κρυφτούνε.
Δεν περνάς Κυρά Μαρία: Οι διαδηλωτές φτιάχνουν κύκλο πιάνοντας ο ένας το χέρι του άλλου και στη μέση είναι η Μαρία Δραχμανάκη ή εναλλακτικά ο Μανώλης (γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης).
Kουτσό: Παίζεται από δυο άτομα. Ο πρώτος που είναι συνταξιούχος με κουτσουρεμένη σύνταξη ρίχνει μια στρογγυλή πέτρα στην αρχή του κυβερνητικού σχεδίου. Στηριγμένος στο ένα πόδι προσπαθεί να επιβιώσει. Ο άλλος παίχτης που είναι άνεργος με κουτσουρεμένο επίδομα προσπαθεί να δώσει τέλος και να σβήσει τα σχέδια που έφτιαξαν άλλοι για αυτόν. 

Ποντικάκι:
- Ποντικάκι, έβγα έξω.
- Δε θα βγω.
- Έχω ξύλο να σου δώσω.
- Δεν το θέλω.
- Κι αν σε πιάσω;
- Πιάσε με.
«
Aγανακτισμένοι» και βουλευτές με αστυνόμους, κυνηγιούνται. Αυτός που θα πιάσει πρώτος τον άλλο γίνεται ποντικάκι και πάει στη φάκα που είναι στον Κορυδαλλό.

Βουλευτά, Βουλευτά με τα 12 σπαθιά που τα βρήκες τα λεφτά;
 Ένα βουλευτής κάθεται στο παράθυρο της βουλής και οι συγκεντρωμένοι του φωνάζουν:
Βουλευτά, Βουλευτά με τα 12 σπαθιά που τα βρήκες τα λεφτά; Τι δουλειά;
Απαντάει ο βουλευτής
- Τεμπελιά.
 Και οι συγκεντρωμένοι λένε
- Ας αρχίσουμε δουλειά!
Τα
«παιδιά» προσπαθούν να δείξουν με νοήματα και κινήσεις στον βουλευτή, μια δουλειά που αποφάσισαν από πριν, να κάνουν.
Ο βουλευτής  πρέπει να μαντέψει τη δουλειά και να προλάβει να το σκάσει γιατί τη μυρίστηκε τη δουλειά….

Για όσους σαν εμένα έχουν αρθριτικά και δεν μπορούν να παίξουν τα παραπάνω παιχνίδια ούτε καν τη «Μακριά Γαϊδούρα», μπορούμε να καθίσουμε ήσυχα ήσυχα να παίξουμε τον «παππά». Οι αντίπαλοι μας απέναντι είναι μεγάλοι παπατζήδες και ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Υπάρχει και μια παραλλαγή αυτού του παιχνιδιού: Να παίξουμε τον «πρωτόπαπα».
Δηλώστε συμμετοχή τώρα!!!